Registratie particulier

 Registratie van uw huisdier

De kosten voor een levenslange registratie zijn éénmalig € 12,45 incl. btw per huisdier per houder (geboortemeldingen zijn €2,00 p/nr). Wijzigingen op de chipnummers zijn gratis behalve chipvervanging.  U kunt in stap 4 van dit registratieproces veilig online betalen met iDEAL of Paypal.

Indien u een hond registreert, worden de ingevulde gegevens automatisch doorgestuurd naar de centrale databank van de overheid. Hiermee voldoet u automatisch aan alle wettelijke eisen die de overheid sinds 1 april 2013 aan de houders van honden stelt en aan de eisen van 1 november 2021. U ontvangt tevens per mail een bewijs van registratie en betaling, niet bij geboortemeldingen. Indien u een betaling afbreekt blokkeert de toegang tot uw account en dient u contact opnemen met HDR via mail voor het vrijgeven. Uw huisdier is dan niet geregistreerd.

 Stap 1 van 4

Hieronder vragen wij u de reden van registratie van het dier te selecteren, en daaronder het chipnummer (of de chipnummers in het geval van een nestje) in te vullen.


U kunt kiezen of u de melding voor één dier of voor meerdere dieren wilt doen. Normaliter doet u melding voor één dier. Alleen als u een nestje heeft en u wilt voor ieder dier in het nestje een geboortemelding doen, dan geeft u hieronder meerdere chipnummers op.

TIP: Heeft u een barcodelezer? Klik dan met uw muis op de onderstaande tekstvak, en scan de barcodes in met uw scanner. De nummers zullen dan automatisch in het tekstvak verschijnen, en u hoeft ze dan niet over te typen.